ABOUT
Over Nelleketekent 
Deze 23 jarige jonge vrouw woont samen met haar man en dochtertje in het Noorden van het land, provincie Groningen. In 2014 heeft ze haar studie aan de kunstacademie in Groningen succesvol afgerond. Na haar studie is ze getrouwd en is ze aan huis begonnen met een eigen bedrijfje. Hier werkt ze in haar keukentafel aan allerlei mooie kaarten. 

Waarom Nelleketekent
Zelf ben ik in september 2014 getrouwd. Ik wist meteen al dat ik mijn eigen trouwkaartjes wilde maken. Ik ben er ontzettend lang mee bezig geweest. Het resultaat mocht er zeker wezen, maar jongens toch… wat heeft het me een hoop tijd (en zenuwen) gekost. Achteraf gezien had ik dit als aanstaand bruidje beter kunnen uitbesteden. Maar ik moest en zou trouwkaarten krijgen met dat handgemaakte en persoonlijke uiterlijk. En helaas kon ik dat nergens anders vinden.

Gelukkig ben ik er nu voor jou! Of je nu een mooie trouwkaart of mooie geboortekaartjes met een handgemaakt uiterlijk zoekt, bij mij ben je aan het juiste adres. Waarom zijn mijn kaarten zo speciaal? Elk ontwerp is uniek, en ik beschrijf speciaal voor jullie alle enveloppen met de hand. Ook geef ik de kaartjes vaak iets extra's; een mooi lintje erom, beschreven enveloppen, een stempel of mooie bijpassende stickers. Dat maakt deze Nelleketekent kaarten zo bijzonder. Handmade, vintage, retro & boho style. Handgemaakt, uniek en met oog voor detail.

INFO
Hoe werkt bestellen
Hoe werkt bestellen:
Kaarten bestellen gaat zo: jij kiest een kaart die je mooi vindt. Hierna ga je naar de contactpagina en stuur je mij een mail (zie mailadres op Contact pagina). In deze mail zet je het volgende:
-      Om welke kaart het gaat;
-      Het aantal kaarten dat je wilt bestellen;
-      Mochten jullie al uit zijn over de tekst die op de kaart moet, kun je dit nu al vermelden.

Omdat ik streef naar persoonlijk en betrokken klantcontact krijg je altijd snel een mail van mij zelf terug. Hierin zal ik je een aantal vragen stellen over de namen die op de kaart moeten komen te staan, de datum, je adres (voor het verzenden van de kaarten), een eventuele trouwtekst en overige informatie die op de kaart moet komen te staan. Als jullie handbeschreven enveloppen wensen heb ik ook een volledige adressenlijst nodig. Als ik al deze informatie van jou heb gekregen maak ik binnen 3 werkdagen gratis een digitale proefdruk. Deze digitale proefdruk mail ik aan jou. Mochten er dan nog dingen zijn die je wilt veranderen, dan is dit het moment om dat aan te geven. Eventuele aanpassingen worden dan gemaakt en het definitieve ontwerp zal ik daarna aan je mailen. Het is ook mogelijk om gratis papiersamples thuis gestuurd te krijgen. Als jij de digitale proefdruk goed hebt gekeurd stuur ik een factuur voor de betaling naar je toe. Als je de betaling hebt voldaan worden je kaarten gemaakt. Als alle kaarten klaar zijn stuur ik je een mail en gaat het pakketje met de kaarten op de post. Ik stuur jullie kaarten dus niet naar alle geadresseerden toe.
Wil je de kaarten snel in huis hebben? Dan raad ik aan dat jij je mail in de gaten houdt en dat je vlot reageert op mijn vragen :-)

Geboortekaarten
Omdat er nogal wat tijd zit in het ontwerpen van de kaarten raad ik je aan om geboortekaarten al ruim voor de geboorte van je kindje te bestellen. Ik zorg dan dat het ontwerp voor de geboortekaarten al zo compleet mogelijk op mijn computer staat, klaar om gedrukt te worden. De enveloppen kan ik eventueel alvast beschrijven of onbeschreven naar jullie posten voor de geboorte. Als jullie zoon of dochter dan ter wereld is gekomen neem je z.s.m. contact met mij op en dan maak ik het ontwerp af. Ik zet dan de datum van de geboorte op de kaart (en eventueel het gewicht en de lengte, mochten het jullie wens zijn dat dit ook op de kaart komt te staan). Ik streef ernaar deze kaarten binnen 5 dagen te leveren. Mocht ik om wat voor omstandigheden dan ook het niet binnen 5 dagen kunnen leveren, dan geef ik dit op tijd aan. Vervolgens stuur ik de geboortekaarten naar jullie toe en kunnen jullie deze posten!

TIPS: Ik raad aan om altijd een paar extra kaarten te bestellen met blanco envelop. Ik weet uit ervaring dat je op het laatste moment toch nog wat adressen te binnen kunnen schieten, en zo heb je nooit een tekort
aan kaarten. Heb je een uitgebreide routebeschrijving die je in de kaart wilt hebben of een bericht van de ceremoniemeesters? Ik raad dan aan om dit zelf apart op een papiertje af te drukken en deze in de kaart te vouwen. Anders gaat het ten koste van het uiterlijk van de kaart. Verder adviseer ik je om geen gewone postzegels te plakken op de trouwkaarten en op de geboortekaarten. PostNL verkoopt mooie zegels speciaal voor bepaalde gelegenheden. Deze geven de kaart net dat beetje extra. Ook is het mogelijk een gepersonaliseerde postzegel te bestellen. Bijvoorbeeld passend bij de kaart. Heb je daarvoor een afbeelding nodig? Ik help je daar graag bij. Wil je weten hoe je kaart eruit komt te zien? Bestel dan een proefkaart!

Omdat alle producten die ik lever tot stand komen in goed overleg en overeenkomstig de wensen van jou, de klant, is het herroepingsrecht uitgesloten. Dit houdt in dat je na jouw definitieve goedkeuring van het ontwerp en de betaling die jij hebt gedaan, je de bestelling niet meer kunt annuleren. De kaarten zijn dan al in de maak en je kunt je aankoopbedrag dan niet meer terug krijgen. 
Als je een custom made pakket hebt afgenomen en je komt er na een aantal ontwerpen van mij achter -om wat voor reden dan ook- dat je de opdracht toch wilt stopzetten*, dan volgt er een factuur van €149,-. Dit is ter vergoeding van de gemaakte arbeidsuren.

*Mits er nog geen factuur is opgemaakt, verzonden en betaald.

Prijzen
De prijs van elke kaart staat aangegeven onder het kopje 'prijzen & proefkaart'. De prijzen zijn exclusief handbeschreven enveloppen. Ik hanteer een minimale bestelhoeveelheid van 30 stuks per bestelling.

Productinformatie
Bij elke kaart staat een aantal specifieke productomschrijvingen. Bijvoorbeeld op wat voor papier het is gedrukt en wat precies allemaal bij de prijs in zit. De prijzen zijn gebaseerd op 340 grams HVO Offset papier. Natuurlijk is ander papier ook mogelijk (vraag naar de gratis samples!). Verder hoort er bij elke kaart een envelop. Deze envelop zit bij de prijs in. Zo ook de verdere decoratie die je op de foto’s ziet. Dat wat je ziet is wat je krijgt! Voor de handbeschreven enveloppen komt er een toeslag bij de prijs op. Adresstickers zijn ook mogelijk.

Op Nelleketekent kaarten zul je geen logo of andere reclame vinden. Dit past niet bij het exclusieve en handgemaakte dat de kaarten uitstralen. In ruil hiervoor vraag ik je wel om wat reclame voor mij te maken. Dit kan op Facebook, door het delen van mijn Nelleketekent pagina. Ook stuur ik met elke bestelling een aantal visitekaartjes mee. Deze kun je uitdelen. 

Bezorging/levering
Kosten
De kosten van verzending (en verpakking) binnen Nederland bedragen €8,60. Ik verstuur alle pakketjes als aangetekende post. Hierbij moet je als ontvanger tekenen voor ontvangst en is het pakket tot €500,- verzekerd bij verlies of beschadiging. 
Verzenden naar België is ook mogelijk. De kosten bedragen dan €14,65. Ook dit is aangetekende post. 

Bestelproces
Als jij een kaart hebt gekozen moet er nog een aantal dingen besproken worden. Hiervoor is (mail)contact nodig tussen ons. Ik neem zo snel mogelijk contact met jou op zodra jij via de mail een bestelling hebt geplaatst. Lees hier meer over onder het kopje ‘Hoe werkt bestellen’.

Levertijd
Er gaat een heel proces vooraf aan het maken van je kaarten (lees hier meer over onder ‘Hoe werkt bestellen’). Na jouw definitieve goedkeuring van de digitale proefdruk laat ik de kaarten drukken. Het proces van drukken, (eventueel) snijden en adresseren neemt afhankelijk van de grootte van de bestelling maximaal 5 werkdagen in beslag. Houd hier rekening mee bij het bestellen van je kaarten. Na maximaal 5 werkdagen zal ik je kaarten met de post naar je toe sturen. Tegen die tijd stuur ik je een mail met de Track&Trace code. Zo kun jij je pakketje volgen.

PostNL
Voor al mijn verzendingen maak ik gebruik van de pakketdiensten van PostNL. Ik maak gebruik van de optie 'aangetekende post'. Hierbij moet je als ontvanger tekenen voor ontvangst en is het pakket tot €500,- verzekerd bij verlies of beschadiging. 

Betaling
Betalen via bankoverschrijving. Verzenden geschiedt binnen maximaal 5 werkdagen* na ontvangst betaling. 

*Dit geldt voor trouwkaarten. Bij geboortekaarten vraag ik om betaling vooraf en lever ik de kaarten 3-5(werk)dagen na de geboorte.