Hoe werkt bestellen
Kaarten bestellen gaat zo: jij kiest een kaart die je mooi vindt. Hierna ga je naar de contactpagina en stuur je mij een mail (zie e-mailadres onder het kopje ‘Contact’). In deze mail zet je het volgende:
- Om welke kaart het gaat;
- Het aantal kaarten dat je wilt bestellen;
- Mochten jullie al uit zijn over de tekst die op de kaart moet, kun je dit nu al vermelden;
- Eventueel jullie adres voor het toegestuurd krijgen van de gratis papiersamples.

Omdat ik streef naar persoonlijk en betrokken klantcontact krijg je altijd snel een mail van mij zelf terug. Hierin zal ik je een aantal vragen stellen. Bijvoorbeeld over de naam die op de kaart moet komen te staan, jullie uitgerekende datum, de tekst, je adres en je wensen wat betreft adressering op de enveloppen. Als jullie handbeschreven enveloppen of adresstickers wensen heb ik ook een volledige adressenlijst nodig. Als ik al deze informatie van jou heb gekregen maak ik binnen 5 werkdagen gratis een digitale proefdruk. Bij de kaarten met gepersonaliseerde portretjes erop wordt voor de eerste digitale proefdruk alles behalve de portretjes gepersonaliseerd. Deze digitale proefdruk mail ik aan jou. Mochten er dan nog dingen zijn die je wilt veranderen, dan kun je dit nu nog gerust aangeven. Eventuele aanpassingen worden dan gemaakt en het definitieve ontwerp zal ik daarna aan je mailen. Als jij de digitale proefdruk goed hebt gekeurd stuur ik een factuur voor de betaling naar je toe. Als je de betaling hebt voldaan haal ik de enveloppen in huis en eventueel beschrijf ik deze alvast voor je. Wil je zelf de kaarten alvast beschrijven? Dat is geen probleem. Dan stuur ik je de enveloppen al eerder toe.
Als jullie kindje is geboren neem je z.s.m. contact met mij op en dan maak ik het ontwerp af. Je kunt mij mailen, bellen of sms’en. Ik zet dan de datum van de geboorte op de kaart en alle andere benodigde laatste informatie en stuur de kaart meteen naar de drukker. Ik streef ernaar deze kaarten binnen 5 dagen (inclusief het weekend) te leveren. Mocht ik om wat voor omstandigheden dan ook het niet binnen 5 dagen kunnen leveren, dan geef ik dit op tijd aan. Ik stuur de kaarten niet naar alle geadresseerden op, maar naar jullie eigen adres.

Tips
1. Omdat er nogal wat tijd zit in het ontwerpen van de kaarten raad ik je aan om geboortekaarten al ruim voor de geboorte van je kindje te bestellen. Ik zorg dan dat het ontwerp voor de geboortekaarten al zo compleet mogelijk op mijn computer staat, klaar om gedrukt te worden.
2. Ik raad aan om altijd een paar extra kaarten te bestellen met blanco envelop. Ik weet uit ervaring dat je op het laatste moment toch nog wat adressen te binnen kunnen schieten, en zo heb je nooit een tekort aan kaarten.
3. Verder adviseer ik je om mooie postzegels te plakken op de geboortekaarten. PostNL verkoopt mooie zegels speciaal voor bepaalde gelegenheden. Deze geven de kaart net dat beetje extra. Ook is het mogelijk een gepersonaliseerde postzegel te bestellen. Bijvoorbeeld passend bij de kaart. Heb je daarvoor een afbeelding nodig? Ik help je daar graag bij.

Herroepingsrecht
Ik doe heel hard mijn best om een mooie geboortekaart voor jullie te maken. Omdat alle producten die ik lever tot stand komen in goed overleg en overeenkomstig de wensen van jou, de klant, is het herroepingsrecht uitgesloten. Dit houdt in dat je na jouw definitieve goedkeuring van het ontwerp en de betaling die jij hebt gedaan, je de bestelling niet meer kunt annuleren. De kaarten zijn dan al in de maak en je kunt je aankoopbedrag dan niet meer terug krijgen. 
Als je een custom made pakket hebt afgenomen en je komt er na een aantal ontwerpen van mij achter -om wat voor reden dan ook- dat je de opdracht toch wilt stopzetten*, dan volgt er een factuur van €149,-. Dit is ter vergoeding van de gemaakte arbeidsuren.

*Mits er nog geen factuur is opgemaakt, verzonden en betaald.

Bezorging/levering
Kosten
De kosten van verzending (en verpakking) binnen Nederland bedragen €8,60. Ik verstuur alle pakketjes als aangetekende post. Hierbij moet je als ontvanger tekenen voor ontvangst en is het pakket tot €500,- verzekerd bij verlies of beschadiging. 
Verzenden naar België is ook mogelijk. De kosten bedragen dan €14,65. Ook dit is aangetekende post. 
Wil je de enveloppen zelf beschrijven en wil je deze dus eerder in huis hebben? Dan komen de verzendkosten op jouw rekening. Dit kost doorgaans €3,95 (brievenbuspakketje).

Levertijd
Na de geboorte van jullie kindje laat ik de kaarten drukken. Het proces van drukken, (eventueel) snijden en adresseren neemt afhankelijk van de grootte van de bestelling maximaal 5 dagen in beslag. Ik streef er dan ook naar om de kaarten binnen 5 dagen (inclusief het weekend) te posten naar jullie. Is het gepost, dan stuur ik je een mail met de track&trace code. Zo kun jij online je pakketje volgen.

PostNL
Voor al mijn verzendingen maak ik gebruik van de pakketdiensten van PostNL. Ik maak gebruik van de optie 'aangetekende post'. Hierbij moet je als ontvanger tekenen voor ontvangst en is het pakket tot €500,- verzekerd bij verlies of beschadiging. 

Betaling
Betalen via bankoverschrijving. Bij de geboortekaarten vraag ik om betaling vooraf en lever ik de kaarten na de geboorte.